top of page

Werkzaamheden

 

 

Planten

 

We planten voor u de boom op de geschikte plek en kunnen voor de juiste nazorg zorgen voor een succes voller aanslaan van de boom.

Begeleidingssnoei

 

We brengen de boom tot een goed eindbeeld, halen takken weg die in de toekomst kunnen hinderen en doen dit op de correcte manier zodat de boom snel geneest van zijn wonden.

60493226_2388473984730888_67520641713171

Onderhoudssnoei

 

Halen dode/probleem takken en takken die in de toekomst voor problemen zorgen weg. Ook kunnen we de kroon lichter maken zodat die minder stormgevoeliger is.

Kroonverankering/stormankers

 

Heeft de boom takken met een slechte aanhechting en maken ze een groot deel uit van de kroon? Wij ondersteunen ze met speciale materialen zodat u nog lang en veilig kunt genieten van uw boom.

 

Bent u niet zeker of de tak een goede aanhecting heeft? Wij herkennen ze zo.

SHRA3253.JPG

Vellen van een boom.

 

Een boom weg halen is specialistisch werk er kan veel fout gaan als je niet weet wat je doet. (kijk voor voorbeelden maar op Youtube) Er zijn veel redenen om een boom weg te halen. Er komt geen zonlicht in de tuin, de boom drukt het straatwerk omhoog, de boom is gevaarlijk doordat er veel dode takken in zitten enz. Elke situatie is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Laat ons zien wat er moet gebeuren en wij trekken een plan.

60262215_2388474068064213_21710830372976

Takken versnipperen, afvoeren/ stobbe vrezen

 

De takken kunnen we voor u afvoeren en/of versnipperen. het zelfde geldt voor de stobbe, deze kunnen we er uit vrezen. Het afvalmateriaal afvoeren en opnieuw inzaaien of bestraten.

800eikenprocessierups-800x445.jpg

Eikenprocessierups bestrijding

De Eikenprocessierups (EPR) wordt een als maar groter probleem. De microscopisch kleine haren hebben een branden/jeukend effect op de blote huid. Wij zuigen de rupsen weg met een speciaal ontworpen zuiger op plekken waar je met een hoogwerker kunt komen. Wanneer de locatie niet bereikbaar is met de hoogwerker halen we de rupsen met klimtechnieken weg.

Bosbouw

 

Wij voeren inventarisaties uit, markeren de bomen die gekapt worden en voeren het zaagwerk uit om een goed vitaal bos te behouden.

Keuren

 

Wat veel mensen niet weten is dat een eigenaar van een boom verplicht is op regulier onderhoud en VTA-inspecties. Dit om een veilige boom te garanderen voor u en omstanders en verzekering technisch goed te zitten wanneer er iets gebeurd waar de boom bij in het spel is.

bottom of page